30. mai 2023
Båt

Jakten på slekt i Amerika

Ved en tilfeldighet som jeg over en tabell i bygdeboka for Nordreisa som viste reisaværinger som emigrerte til Amerika og andre land. Der dukket navnet Peder Andersen fra Olderskog opp. Peder Andersen var broren til min oldefar, ble født i 1890 og emigrerte til amerika i 1908. Vi vet ifølge bygdeboka at Peder Andersen var ungkar når han emigrerte, men hva skjedde med han i amerika? Finnes det slektninger der i dag?

Jeg prøvde meg på noen iherdige søk i databasen til Ellis island i USA, men klarte ikke å finne en Peder Andersen som passet beskrivelsen i forhold årstall og hjemsted. Forsøk på å finne noen etterkommere via Geni.com var også uten suksess.
Når jeg derimot leste videre i bygdeboka, så dukket det opp et bilde av vedkommende. Dvs i den scannede bygdeboka jeg hadde var så kvaliteten så dårlig at det var knapt mulig å skimte mennesker på bildet, men etter noen søk i Nasjonalbiblioteket fant jeg boken bildet var hentet fra.

Øverst på bildet: Johan Jensen, Kildal
Nederst: Severin Rasmussen, Thomasjord
De øvrige fra venstre i rekkefølge oppover:
Peder Andersen, Olderskog
Lars Olaussen, Annebakkelv
Mathis Jakobsen, Hallen
Aage Olaussen, Sagelv
Arthur Eilertsen, Vollstad

Bildet er hentet fra læreboken «Folkeskolens geografi» og viser altså ikke bare min slektning – men samtlige av disse er utvandrede reisaværinger!

Har du informasjon om noen av de, ta gjerne kontakt!

Bildet er tatt i Oregon, så det blir i det området jakten vil fortsette…

Del gjerne:

Legg igjen en kommentar