5. desember 2021
Agnete Braaten

Ny kinosjef i Nordreisa

Nordreisa kino har ansatt ny kinosjef. Agnete B. Braaten skal nå styre skuta fremover.

Braaten har jobbet som kinomaskinist og tekniker ved Nordreisa kino/Halti kulturscene i et par år og siden høsten 2020 har hun, sammen med Jørn Holm, delt kinosjefansvaret på midlertidig basis.

– Jeg gleder meg veldig til å sette i gang for fullt og å utvikle nye spennende konsepter ved Nordreisa kino, sier Braaten.

Viktig for regionen

Braaten tar over roret ved en institusjon i nord-Troms og er et viktig kulturtilbud for befolkningen i området. Som en av kun to permanente kinoer i regionen, kommer folk gjerne relativt langveisfra for å oppleve kinofilm i en moderne kinosal. Nordreisa kino fylte i romjulen 30 år og har hatt en rivende utvikling, spesielt de senere årene. I 2015 flyttet kinoen fra en liten gammel sal i en idrettshall fra 90-tallet til en helt ny sal i nytt bygg på Storslett – noe som resulterte i umiddelbar dobling av det årlige besøket ved kinoen.

Før pandemien slo inn, lå Nordreisa kino an til å sette nye besøksrekorder. Men dette fikk en bråstopp når landet stengte ned i mars 2020. Braaten vil derfor jobbe aktivt for å gjenoppbygge kinoen til gamle høyder og heve taket enda noen hakk når landet endelig kommer seg ut av pandemien.

Jeg ønsker å bygge videre på gamle suksesser som «Kaffekino» og utvikle nye konsepter i samarbeid med både bedrifter og foreninger i lokalområdet, sier Braaten

Kreativ ressursperson og artist

Braaten har bachelorgrad i Kulturell og kreativ entreprenørskap fra UiT, med fag som Interkulturell kommunikasjon og prosjektledelse. Hun er også kjent som artist under artistnavnet Ágy, som etter flere år med singelutgivelser endelig ga ut sitt debutalbum i 2019. Hun har i løpet av sin artistkarriere også deltatt i TV-programmer og har samarbeidet med andre kjente artister som Joddski og Slincraze.

Del gjerne:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Legg igjen en kommentar